Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2007

Δελτίο Τύπου, 4 Οκτ 2007

7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ FUTURES ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΕΠΑΘΛΟ $10.000 - 6-14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007

ΕΦΟΑ – ΑΟΝΑΜ - ΑΟΔΝΙ – Ο.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04/10/07

Με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών άνοιξε στην ουσία η αυλαία του 7ου Διεθνούς Τουρνουά Τένις Fututres Γυναικών 10.000 δολαρίων που θα διεξαχθεί το διάστημα 6-14 Οκτωβρίου στο «Κέντρο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας».

Στη συνέντευξη, το «παρών» έδωσαν η πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Μαγνησίας και διευθύντρια των αγώνων κα. Σοφία Κατσούπη, η πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, κα. Έφη Καρανικόλα και ο προπονητής του ΟΑΜ, κ. Πέτρος Μπίρης ο οποίος εκπροσώπησε τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Νέας Ιωνίας.

Αρχικά, το λόγο πήρε η κα. Κατσούπη, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων: «Μετά από την επιτυχία των προηγούμενων έξι ετών, και φέτος, είμαστε εδώ για να δώσουμε στο φίλαθλο κοινό του Βόλου μία διοργάνωση άκρως ενδιαφέρουσα που θα φέρει αθλήτριες από όλο τον κόσμο οι οποίες θα προσφέρουν τένις υψηλού επιπέδου. Σε αυτή μας την προσπάθεια που μας αναθέτει η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Ελλάδος, έχουμε συνδιοργανωτές τους Αθλητικούς Οργανισμούς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και Δήμου Νέας Ιωνίας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με μεγάλη συμμετοχή γιατί η επιτυχία του τουρνουά έχει γίνει γνωστή σε όλες τις αθλήτριες και συμμετέχουν τενίστριες από τα παρακάτω κράτη: Πολωνία, Κροατία, Ουκρανία, Τουρκία, Ρωσία, Βουλγαρία, Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, ΗΠΑ, Σερβία, Αγγλία, Σκόπια, Γερμανία, Ρουμανία, Ελβετία και φυσικά την Ελλάδα. Οι αθλήτριες θέλουν τη συμπαράσταση του κοινού, γι’ αυτό το λόγο απευθύνουμε κάλεσμα στους φιλάθλους να βρεθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας και να γνωρίσουν από κοντά το πολύ όμορφο αυτό άθλημα».

Η κα. Έφη Καρανικόλα δήλωσε: «Το Διεθνές Τουρνουά Futures Γυναικών έχει καταστεί θεσμός, όχι μόνο για τη Ν. Ιωνία, το Βόλο και τη Μαγνησία, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς από τον αριθμό των συμμετοχών, που και φέτος, έχει αυξηθεί. Από το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 14/10, η καρδιά της ελληνικής αντισφαίρισης θα χτυπάει στα κορτ του «Nea Ionia Tennis Club». Το γεγονός ότι αρκετές από τις τενίστριες έχουν πάρει μέρος τουλάχιστον μία φορά στο παρελθόν και επιλέγουν να αγωνιστούν ξανά, σημαίνει ότι το συγκεκριμένο τουρνουά αποκτά σιγά-σιγά όλο και μεγαλύτερη αίγλη και φήμη. Ο Αθλητικός Οργανισμός της Νομαρχίας στέκεται δίπλα στον Όμιλο Αντισφαίρισης Μαγνησίας με έμπρακτο τρόπο και βοηθάει με όλες του τις δυνάμεις. Επιπροσθέτως, η διοργάνωση τέτοιων αγώνων στην περιοχή μας βοηθάει προς την κατεύθυνση εξάπλωσης του αθλήματος στις μικρές ηλικίες και δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στην απόκτηση μεγαλύτερου κοινού για το άθλημα της αντισφαίρισης».

Τέλος, μίλησε ο κ. Πέτρος Μπίρης: «Εκπροσωπώντας το Δήμο Νέας Ιωνίας και τον Αθλητικό Οργανισμό του, θέλω να ευχαριστήσω τις αθλήτριες που συμμετέχουν. Παίρνοντας ακόμα μεγαλύτερο θάρρος από τον αριθμό των τενιστριών που δήλωσαν συμμετοχή και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ξεκινήσαμε πολυμέτωπο αγώνα συντήρησης των χώρων στο Nea Ionia Tennis Club ώστε να δώσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στις αθλήτριες του τουρνουά, όσο και στους αθλούμενους στο χώρο αυτόν και στον κόσμο που θα βρεθεί για να παρακολουθήσει τους αγώνες».

Διευθύντρια των αγώνων έχει οριστεί η κα. Σοφία Κατσούπη, επιδιαιτητής ο κ. Δημήτρης Σαρατζίδης, γιατρός ο κ. Δημήτρης Γκάλιος και φυσιοθεραπευτής ο κ. Απόστολος Βεργής. Μεγάλοι χορηγοί του τουρνουά είναι η εταιρεία ΕΨΑ, το «Χρυσό κι Ασήμι» του κ. Μάλλη, τα Goodys και η τηλεόραση του Astra ως χορηγός επικοινωνίας.

Επίσης, στο χορηγικό πρόγραμμα συμμετέχουν ο κ. Ζησιμάτος, η εταιρία νερών Σέλι, τα «Άνθη-Φυτά» του κ. Κλότζα, τα «Σουβλάκια Κυλεριώτης», ο Αθλητικός Σύλλογος Χορού Chorus Line, το «Nile Bazaar», τα «Οπτικά Προφαντής», τα «Οπτικά Δημητριάδης» και το γυμναστήριο HealthLife.

Το πρόγραμμα

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας το διάστημα 6-14 Οκτωβρίου. Το Σάββατο 6/10 θα γίνει το επίσημο sign-in, δηλαδή η εγγραφή των τενιστριών, ενώ την Κυριακή και το πρωινό της Δευτέρας θα διεξαχθεί ο προκριματικός γύρος. Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Δευτέρας και θα κορυφωθούν με το μεγάλο τελικό στο μονό στις 14 Οκτωβρίου. Παράλληλα με το μονό, θα διεξαχθεί και το διπλό, οι τελικοί του οποίου έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12/10.

Η καθιερωμένη δεξίωση προς τις αθλήτριες θα δοθεί το απόγευμα της Τετάρτης 10/10. Καθημερινά, οι αγώνες θα ξεκινούν στις 10:00 και θα ολοκληρώνονται αργά το απόγευμα, ενώ το κοινό μπορεί να παρακολουθεί και τις προπονήσεις. Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας, θα λειτουργεί εστιατόριο-καφετέρια και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: